Orthodontie Tarieven

Vanaf 1 januari 2013 worden de tarieven voor tandheelkundige behandelingen weer landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat de tarieven voor een orthodontische behandeling bij iedere zorgverlener (tandarts of orthodontist) hetzelfde zijn. Alleen de materiaal en/of techniekkosten kunnen per praktijk en per persoon verschillen, afhankelijk van de gebruikte behandelingstechniek.

Een overzicht van de prestatieomschrijvingen en bijbehorende codes en bedragen is te vinden in de Tariefsbeschikking Orthodontische zorg (TB/REG-17615-01 22 augustus 2016) van de NZA. Klik hier voor het NZA overzicht.

Voor een overzicht van de meest gangbare verrichtingen en tarieven in de praktijk van orthodontist van Spronsen, klik hier.

De huidige orthodontie tarieven zijn ten opzichte van de tarieven van 2011 ongeveer 30% verlaagd waardoor de kosten van een orthodontische behandeling in Nederland nu tot de laagste in Europa behoren. 

Vergoedingen orthodontie uit aanvullende verzekeringen

Het is verstandig de dekking van de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar goed te bekijken. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkunde/orthodontie heeft u geen recht op vergoeding! Voor meer informatie over vergoedingen orthodontie uit aanvullende verzekeringen voor het 18e jaar, verwijzen wij u graag door naar de volgende drie vergelijkwebsites:

ButtonZorgkiezer ButtonZorgwijzer ButtonIndepender

Voor meer informatie over vergoedingen orthodontie uit aanvullende verzekeringen vanaf het 18e jaar, verwijzen wij u graag door naar de volgende drie vergelijkwebsites:

ButtonZorgkiezer ButtonZorgwijzer ButtonIndepender

 

Vanwege de grote variatie in restitutie van zorgverzekeraars worden nota’s direct naar de cliënt verzonden en wordt er niet rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd. De praktijk van orthodontist van Spronsen heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. 

Klik hier voor de tarieven in de praktijk van Orthodontist van Spronsen

P.H. Van Spronsen Orthodontist
Flevostraat 4 1315 CC Almere | 036 - 53 31 00 4

Website developed by SCA Bruno - Webconsulting.eu

Scroll omhoog